Bijscholingen


Om zo goed mogelijk up to date te blijven, nieuwe inzichten te krijgen en vooral ook te genieten om les te krijgen ga ik regelmatig naar bijscholingen. Soms zijn dit workshop dagen van grote namen in de Pilates wereld of echte scholing dagen waar ook een examen en certificaat aan vast hangt.

Je bent nooit uitgeleerd met Pilates, een van de redenen dat ik zo geniet van dit vak! Op deze pagina laat ik jullie weten wat de laatste lessen zijn geweest die ik heb mogen volgen. iedereen die regelmatig mijn lessen volgt zal zeker merken dat de variatie oneindig is en nieuwe inzichten ervoor zorgen dat je eigen inzicht en technieken opnieuw worden uitgedaagd.


In September 2018 heb ik een weekend bijscholing mogen volgen in Londen. Pilates rondom zwangerschap en Pilates en ouderen

De lessen werden gegeven door Nuala Coombs, een van de grondlegsters van de Michel King Company. Zij is een master teacher met een enorme ervaring, geeft nog steeds dagelijks les en werkt met de beste Pilates docenten te wereld. 

Ik heb ook de examens hiervoor gemaakt en beide met een certificaat afgesloten. Een super mooie ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk en wekelijks in de les weet toe te passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In November 2019 ben ik in Amsterdam bij de workshop day van Ton Voogt en Michael Fritzke geweest. Deze twee master trainers vliegen de hele wereld rond om workshops te verzorgen voor Pilates docenten.

Ik heb daar 4 verschillende lessen gehad, de eerste was Spiraldynamik & Pilates. Een Pilates les waarin de spiralen om je heen en in je lichaam centraal staan. Door deze technieken toe te passen ga je op zoek naar je bewegings mogelijkheden van je eigen lichaam. 

 

We hebben gewerkt met de small ball en de spiky ball, en een originele klassieke Pilates les met de originele oefeningen van oa Joseph Pilates, Kathy Grand en Romana Kryzanowska. Al met al een pittige dag waarna ik vol nieuwe ideeën en inspiratie weer terug naar huis ben gereden.