Manon


Ik ben al jong begonnen (6jaar) met klassiek ballet en heb in Rotterdam mijn opleidingen aan de Mavo voor Ballet en Muziek en de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts) mogen volgen. Daar studeerde ik in 1991 af als 1e graad docent dans, en ben CRKBO geregistreerd docent.

Na wat jaren als danseres in het buitenland te hebben gewerkt ben ik neergestreken in Best, een dorp in Brabant waar ik samen met mijn man een Sportcentrum heb. Daarin heb ik 20 jaar lang een dansschool gehad en lesgegeven in verschillende dans stijlen. Ieder jaar maakte ik een voorstelling met mijn leerlingen in het plaatselijke theater.

Daar kwam abrupt een einde aan toen ik tijdens een repetitie een val maakte en alles in mijn knie scheurde wat maar kon. Debbie heeft mij toen geholpen om mijn Pilates lessen die ik intussen al 15 jaar gaf, verder uit te breiden naar een goed lopende Pilates Studio.

In 2005 heb ik de opleiding GC Pilates gevolgd bij Debbie en geef sindsdien ook les in Pilates. Ieder jaar probeer ik zo vaak mogelijk lessen en workshops bij haar te volgen, omdat je nooit bent uitgeleerd. Het geeft mij altijd weer een enorme energie boost. Als docent met een eigen studio ben je toch veel alleen aan het werk. Andere trainers ontmoeten en lessen volgen maakt dan, dat je weer op scherp wordt gezet en opnieuw wordt uitgedaagd. Ik heb ook lessen mogen volgen van Michael King, Ton Voogt en Michael Frizke en heb in Londen de workshops Special populaties van Nuala Coombs gevolgd en afgesloten met een certificaat.

In mijn studio combineer ik Pilates met mijn werk als BGN gewichtsconsulente. Ik heb sinds 2014 een eigen praktijk en begeleid mensen met een over- of ondergewicht naar een gezond eetpatroon. Ik heb zelf een boek geschreven waar ik mee werk in mijn praktijk. Meer informatie over de Afvalprogramma’s vind je op verder op deze website.

Een Debbie’s adviezen was om te gaan investeren in apparatuur, om zo het aanbod verder uit te kunnen breiden.  Ik maakte de keuze om te investeren in Spring Board Pilates, 4 stuks, zodat ik groepslessen kon gaan geven op apparatuur. Dit is een vrij uniek concept in Nederland en ik ben er trots op om dit in mijn studio te kunnen aanbieden.

Er is in Nederland geen opleiding om Springboard lessen te leren geven. Samen met Debbie ben ik een opleiding aan het ontwikkelen en hopen we deze al snel te kunnen aanbieden.

Ik voel me heel erg vereerd dat ik dit samen met haar mag doen en onderdeel mag zijn van de Pilates Company. Al 30 jaar is Debbie toonaangevend in Nederland en weet altijd weer de nieuwste trends en ontwikkelingen onder het grote publiek bekend te maken. Ik zie haar als mijn mentor en dat ik dit nu samen met haar mag gaan doen is echt een grote eer.