Pilates Studio Manon heeft een nauwe samenwerking met The Pilates Company van Debbie Jenner. Het uitgebreide aanbod van opleidingen tot pilates docent, bijscholingen en lessen kun je vinden op de website https://debbie-jenner.com

Op dit moment vinden alle lessen van Debbie online vanuit Engeland plaats.  Zij komt nog steeds regelmatig naar Nederland om hier live workshops en opleidingen te geven. Maar Debbie woont intussen weer in Engeland en zal tussen haar bezoeken door voornamelijk online te vinden zijn.

Manon en anderen geven dan de workshops en opleidingen in hun eigen studio’s. Hieronder de workshops van de komende maanden die Manon zal verzorgen in haar studio in Best. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manon of Debbie, of neem een kijkje op de website https://debbie-jenner.com/teacher-training/inschrijven/

 • 12 november 2023

  Small Balls

  Duur: 4,5 uur 10.30 – 15.00 uur in Best

  Prijs : €109,

  Op veler verzoek, nog een keer Debbie’s Small Balls-PILATES© workshop online! Tijdens deze sessie nemen we tientallen bruikbare oefeningen door met de kleine opblaasbare bal (22 cm). Werken met een bal geeft een extra dimensie aan jouw matles; je kunt werken aan de mobiliteit van de wervelkolom, de stabiliteit van de core en de bestaande matoefeningen uitdagender maken. De bal mag niet ontbreken in jouw arsenaal van Pilates mat-materiaal.

  Geef je aub bijtijds op ivm het doormailen/versturen van het boek. Je hebt een bal van 22-26cm nodig.

 • 19 november 2023

  Pilates & Zwangerschap

  Duur: 4 uur 13.00-17.00 in Best

  Prijs: 145,

  Tijdens de workshop Pilates & Zwangerschap geven we je praktische kennis en informatie om je zwangere klant tijdens en na de zwangerschap te kunnen begeleiden in de Pilates lessen. We willen je voldoende medische kennis en achtergrond informatie geven, die direct toepasbaar is in je Pilates lessen. We bespreken het verloop van de zwangerschap en de eventuele complicaties die daarbij kunnen komen kijken. 

  Pilates & Zwangerschap. Foto: Manon Thoonen
  foto: Manon Thoonen

  De zwangerschap is een periode waarin de klant te maken krijgt met constante  veranderingen. Fysieke en mentale veranderingen waar we als Pilates docent op in springen met aanpassingen en specifieke les programma’s.

  Tijdens deze workshop krijg je dan ook vooral heel veel praktische richtlijnen. Wat kun je wel en beter niet doen met een zwangere klant, wat zou je moeten aanpassen per trimester om je klant veilig en gezond door de zwangerschap heen te helpen.

  Ook willen we je specifiek oefeningen meegeven voor de bekken bodem en ademhaling voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en na de zwangerschap.

  We gaan werken met diverse materialen om de bekende Pilates oefeningen aan te kunnen passen, de klant te ondersteunen waar dat nodig is en toch goed te kunnen blijven werken aan de fitheid en conditie van de klant.

  Het is goed om veel achtergrond en medische informatie te kennen. Dit zal je niet direct in je lessen gaan gebruiken maar geeft je de kans om problemen in een vroeg stadium op te merken en je klant door te sturen naar een specialist. Het is erg belangrijk om up to date te blijven en de ontwikkelingen bij te houden. 

  Maar ken ook je grenzen, je hoeft niet de verloskundige of bekken therapeut te vervangen. Zoek juist een samenwerking met de specialisten bij jou in de beurt, dit werkt voor alle drie de partijen erg goed.

  Pilates is geschikt voor iedere zwangere, of ze nu wel of niet is getraind en wel of niet bekend is met Pilates. Door de oefeningen gefocust te doen, de ademhaling diep en bewust te gebruiken en de tijd hiervoor te nemen zal de Pilates een zeer waardevolle aanvulling zijn voor tijdens de zwangerschap.

  Ideaal gezien kun je het beste een aparte groep startten met zwangeren en evt pas bevallen klanten. Lukt dat niet en komen ze in je reguliere lessen zul je de aanpassingen tijdens de lessen moeten aangeven. Ook hier gaan we tijdens deze workshop dieper op in, hoe je dat kunt doen en waar je allemaal op moet letten.

  Ik geef zelf al een flink aantal jaren Pilates aan zwangeren en het is een hele wisselende (zijn toch eigenlijk maar heel even zwanger) en hele leuke groep. Doordat ze een hele bijzondere tijd met elkaar en jou delen, vaak ook een hele hechte groep. Ik zie ze ook buiten de lessen met elkaar omgaan en de meesten heb ik na jaren nog steeds elke week in de lessen. 

 • 2023

  Second Spring Pilates

  Duur: 4,5 uur 10.30 – 15.00 uur in Best

  Prijs : €109,

  Nederland is aan het vergrijzen, de doelgroep boven de 50 jaar is een grote en een groeiende doelgroep. Het is ook een kritische groep die vanuit de jaren ’80 is opgegroeid met regelmatig bewegen en dus ook nu op zoek is naar een passend en specifiek trainingsprogramma.

  Second Spring Pilates:
  Rond de 50 gaat iedere vrouw met meer of mindere klachten door de overgang heen. Wat er gebeurt in het lichaam en met welke klachten dat gepaard kan gaan en vooral wat je daar zelf aan kunt doen leer je in deze vernieuwde Second Spring workshop. Achtergrondinformatie op het gebied van voeding, lifestyle en kort een medische samenvatting zijn onderdeel geworden van deze workshop. Maar vooral hoe pas je een Pilates les aan, waar moet je op letten en hoe kun je deze grote groep potentiële klanten naar je toe halen. (Second Spring staat voor jouw tweede lente!)

 • 2023

  Pilates en Senioren

  Duur: 4,5 uur 10.30 – 15.00 uur in Best

  Prijs : €109,

  Nederland is aan het vergrijzen, maar we hebben steeds meer klanten op leeftijd die graag willen blijven bewegen. Doe mee met deze workshop met Manon en leer van alles over wat wel/niet verantwoord is. Leer diverse soorten lessen ontwerpen voor deze zeer dankbare doelgroep.

 • 8 oktober 2023 (deel 1) & 4 november (deel 2)

  Werken met Weerstand

  Duur: 5 uur 10.30 – 16.00 uur in Best

  Prijs : €120,

  Op veler verzoek- de Werken met Weerstand workshop! Er wordt tijdens deze workshop gewerkt met de Theraband (aka Dynaband), Pilates Circle en met Toning Balls (0.5 en 1 kg)/gewichtjes.

  Leer tientallen Pilates weerstandsoefeningen met diverse soorten materiaal. Werken met weerstand geeft bij sommige oefeningen meer uitdaging, maar bij anderen is het een hulpmiddel voor bv mensen met een gebrek aan stabiliteit of kracht. Heb jij geen Circles, dan kan er gewerkt worden met de Small Ball.

 • 10 december 2023

  Big Balls

  Duur: 4,5 uur 11.30 – 16.00 uur in Best

  Prijs : €109,-

  Ons Big Ball-PILATES workshop is terug! Leer tientallen Pilatesoefeningen met gebruik van de grote bal. Je kunt er hele lessen mee geven, en het is heel handig om de bal te gebruiken in de reguliere Pilates matlessen bij klanten met beperkingen of blessures. Je kunt er aangepaste of alternatieve oefeningen mee doen. Het is ook handig als trainingsmiddel wil je Pilates Personal Training geven.

 • 2023

  Springboard Opleiding

  Springboard Pilates is de ideale oplossing voor instructeurs die graag in groepsverband apparatuurlessen willen gaan aanbieden, maar het budget missen om een aantal Reformers direct aan te schaffen. Wij verkopen de apparatuur zelf niet, maar kunnen je direct in contact brengen met de leverancier, die op de hoogte is van onze opleiding.

  Groepslessen met Springboard zijn ook voor de klanten aantrekkelijk omdat ze (bijna) personal training krijgen, maar voor een coulanter bedrag dan een 1 op 1 training. De klant kan laagdrempelig kennismaken met de Pilates apparatuur.

  Het Springboard wordt bevestigd aan een muur en daar zijn tientallen oefeningen mee mogelijk. Er kan gewerkt worden aan de kracht, flexibilieit of mobiliteit van de klant. De resultaten zijn verbluffend en het werkt verslavend!