Pilates Mat staat ook wel bekend als de klassieke Pilates.

Dit klopt eigenlijk niet helemaal. Een klassieke Pilates les is een les is die eigenlijk alleen geschikt is voor professioneel dansers. Door de specifieke volgorde en de technieken die je daarvoor al zou moeten beheersen is dit vaak geen geschikte les.

De Pilates mat lessen in onze studio zijn wel gebaseerd op deze klassieke les, maar volledig aangepast aan de ‘normale’ mens. We werken met de Ground Controll Pilates methode van Debbie Jenner. Met daarbij alle mogelijkheden en materialen om het nog verder aan te passen. Pilates is pas sterk als het precies aansluit op jouw lichaam en wat jij nodig hebt zodat je de ruimte hebt om te groeien en te ontwikkelen.

Er is veel aandacht voor het correct aanleren van de verschillende technieken en oefeningen. Het tempo van de les is rustig zodat je de tijd hebt om bewust met je lichaam bezig te zijn. Wat niet wil zeggen dat de les niet intensief is. Juist doordat je bewust en met volledige aandacht de oefeningen doet is deze les zeer effectief en doelgericht.

Er is ruimte in de les om meer uitleg en verdieping te geven. Deze les is dan ook geschikt voor als je al wel langer Pilates beoefent, van een andere Pilates docent af komt, herstellend bent van een blessure of zwangerschap of als je graag bewust en met volle aandacht de les wilt volgen.

Wil je meer informatie of een proefles boeken, laat dan je gegevens achter bij Contact.