Pilates Special Program is een speciaal programma met diverse lessen, workshops en cursussen.

Het Pilates Special Program zijn korte cursussen van 6 lessen. Ieder lesprogramma is een op zichzelf staand programma wat iets heel nieuws toe zal voegen aan ons huidige aanbod.

Het heeft een vast aantal lessen, op vast gestelde data een aantal weken achter elkaar.  Ieder programma is heel specifiek en verschillend. Deze ‘specials’ staan los van het normale programma van Pilates Studio Manon. Je hoeft ook niet al klant te zijn, je kunt vrijblijvend en los van de studio hieraan deelnemen.

Het zijn tijdelijke programma’s die met voldoende belangstelling worden herhaald.

Je boekt een cursus via Manon, betaling gaat via een betaalverzoek en er is een mogelijkheid om er een factuur over te ontvangen.

Hieronder een overzicht van het programma tot het einde van 2022.

Pilates voor lage rugklachten

Maandag 20.00-20.55

Kosten: €75,-

Tijdens deze cursus werken we aan lage rugklachten, bekijken waar de oorzaak vandaan zou kunnen komen en hoe we deze kunnen aanpakken. Gaan we kijken naar je houding, hoe je in het dagelijks leven aanpassingen kunt doen om je rug te ontlasten en beschermen.

We gaan de rug spieren versterken, soepeler maken en gaan werken aan de angst om je rug te voelen. Vaak zijn de buikspieren en bovenlichaam zwak of juist te gespannen door compensatie en ook hier is aandacht voor om je lichaam weer in balans te brengen zodat je na de cursus zelf thuis ermee verder kan.

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies neem dan contact met ons op.

Relaxercise!

Dinsdag 10.00-10.55 / Woensdag 18.00-18.55

Kosten: €75,-

In een tijdperk waarin we worden overladen met informatie, veel stress ervaren en altijd maar ‘aan’ staan. Hebben we behoefte aan meer balans en rust, ontladen om op te laden en een moment van rust is geen luxe maar noodzaak geworden.

Relaxercise is een combinatie van diverse mind-body technieken. Gebaseerd op Tai Chi, Yoga en Pilates. Het eerste deel van de les is licht actief met bewegingen uit de TaiChi en rustig stretchen. Het tweede deel van de les gaat het echt om de ontspanning. Door middel van meditaties, visualisaties en een diepe ademhaling bereik je een fysieke en mentale ontspanning. Ontladen-opladen, is de essentie van Relaxercise.

Deze cursus wordt op 2 verschillende dagen en tijden gegeven, dinsdag ochtend en woensdag avond.

Hap-Chi

Maandag 20.00-20.55

Kosten: €75,-

Een heel nieuw concept ontwikkeld door Mari Thoonen. Mari heeft ruim 40 jaar lesgeef ervaring, is in bezit van diverse zwarte banden. Heeft zijn sporen verdient in zowel de Taekwondo, Hapkido en Thai Chi wereld, en heeft al zijn kennis toegepast op deze nieuwe bewegingsles.

Het is een bewegingsles waarin de flow, ademhaling, mindfullnesse en vloeind bewegen de boventoon voeren. Het is een bewegingsles gebaseerd op de Koreaanse zelfverdedigings vormen zonder daadwerkelijk deze toe te passen.

De bewegingsvormen zijn organisch, de stretching van de gewrichten en spieren gecontroleerd en doeltreffend en je zult je meer gegrond en in balans voelen.