Pilates


Wat is Pilates?

Pilates is bewegen van binnenuit. Een body en mind les die niet zweverig is maar bestaat uit oefeningen ter versterking van je core, je houding en flexibiliteit.

Je wordt je bewust van je zwakke plekken en weet deze op de juiste manier te versterken, zodat je er ook tijdens je dagelijks leven veel profijt van hebt.

Of je nu last hebt van rugklachten, reuma, stijve of juist zwakke spieren, je zwanger bent of juist net bevallen. Je al iets ouder bent en op zoek naar een manier van bewegen die wel resultaat geeft maar binnen je grenzen blijft. Pilates is een verrijking van je leven die je veel resultaat gaat opleveren.

De Ground Control Pilates is een methode dei is ontwikkeld door Debbie Jenner. Zij heeft de originele methode van Joseph Pilates zo aangepast dat deze toegankelijk is voor iedereen.

Joseph Pilates

Is de grondlegger van Pilates, hij heeft deze manier van trainen ontwikkeld en verder perfectioneert. In de oorlog was hij op zoek naar een manier van training voor soldaten die in het ziekenhuis waren gebonden aan hun bed. Later heeft hij de training verder ontwikkeld en was het vooral bedoeld voor geblesseerde dansers die snel weer wilden herstellen. Die methode is het uitgangspunt geweest voor Debbie Jenner om er een manier in te vinden die toegankelijk is voor een groter publiek.

Manon heeft nog steeds regelmatig bijscholingen van Debbie Jenner zelf, en mocht via de Pilates Company ook lessen volgen van Michaell King, Ton Voogt en Michaell Friske die allen dicht bij de bron staan. Een hele inspirerende ervaring.