Pilates is bewegen van binnenuit. Een body en mind les die niet zweverig is maar bestaat uit oefeningen ter versterking van je core, je houding en flexibiliteit.

Je wordt je bewust van je zwakke plekken en weet deze op de juiste manier te versterken, zodat je er ook tijdens je dagelijks leven veel profijt van hebt.

Of je nu graag wilt werken aan een beter figuur, of last hebt van rugklachten, reuma, stijve of juist zwakke spieren, je zwanger bent of juist net bevallen. Je al iets ouder bent en op zoek naar een manier van bewegen die wel resultaat geeft maar binnen je grenzen blijft. Pilates is een verrijking van je leven die je veel resultaat gaat opleveren.

De Ground Control Pilates is een methode die is ontwikkeld door Debbie Jenner. Zij heeft de originele methode van Joseph Pilates zo aangepast dat deze toegankelijk is voor iedereen.

Joseph Pilates

Is de grondlegger van Pilates, hij heeft deze manier van trainen ontwikkeld en verder perfectioneerd. In de oorlog was hij op zoek naar een manier van training voor soldaten die in het ziekenhuis waren gebonden aan hun bed. Later heeft hij de training verder ontwikkeld en was het vooral bedoeld voor geblesseerde dansers die snel weer wilden herstellen. Die methode is het uitgangspunt geweest voor Debbie Jenner om er een manier in te vinden die toegankelijk is voor een groter publiek.

Manon heeft nog steeds regelmatig bijscholingen van Debbie Jenner zelf, en geeft nu zelf ook opleidingen en workshops bij The Pilates Company.  Verder  volgt Manon ook lessen  bij Michaell King, Ton Voogt en Michaell Friske die allen dicht bij de bron staan. Een hele inspirerende ervaring.

Pilates Mat & Apparatuur

Pilates is eigenlijk een individuele les op apparatuur, ieder lichaam is anders en heeft een ander programma nodig. In onze studio hebben we de Springboard en de Reformer.

Veel bekender zijn de Pilates lessen in groepen op de mat. Om toch zoveel mogelijk individueel de lessen te kunnen aanpassen werken we in onze studio in hele kleine groepen. Lees verder op de site de verschillen en mogelijkheden die we kunnen bieden, je kunt altijd contact  met ons opnemen als je een persoonlijk advies wenst.